آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است ورنوی، رپر مطرح فرانسوی در شب اجرای خود درگذشت وقتی فرش قرمز جشنواره کن محل جولان اینفلوئنسر‌ها می‌شود! فصل تازه کنسرت‌های علیرضا قربانی در مجموعه ورزشی آزادی نمایشگاه گروهی «باشندگان پلید»، در نگارخانه آسمان مشهد | غول‌های اساطیری در روایت هنرمندان جان گرفتند آموزش داستان نویسی | سه گام اژد‌ها (بخش دوم) مروری بر چند کتاب درباره احوال و آرای شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی | «شهید جمهور» از خلال سطور صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است رسیدگی به پرونده ایرنا و انصاف‌نیوز در دادگاه مطبوعات سریال جزرومد در شبکه نمایش خانگی عباس غزالی با سریال خاطره انگیز وضعیت سفید روی آنتن + زمان پخش دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان کیست
سرخط خبرها

تاریخ ایستادگی در فلسطین به زبان شعر

  • کد خبر: ۲۹۲۰۲۰
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
تاریخ ایستادگی در فلسطین به زبان شعر
کتاب «وطنِ من چمدان است»، گزیده شعری از محمود درویش، به چاپ سوم رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «وطنِ من چمدان است»، گزیده سروده‌های محمود درویش که با ترجمه یدا... گودرزی منتشر شده بود، به چاپ سوم رسید. این مجموعه صد سروده از شاعر نامدار فلسطینی را دربرمی گیرد. «وطنِ من چمدان است» ازجمله آثاری است که گودرزی از ادبیات معاصر خاورمیانه در نشر «گویا» منتشر کرده است.

پیش از این کتاب، «زنی در من قدم می‌زند» از نزار قبانی نیز با ترجمه گودرزی روانه بازار شده و به چاپ‌های متعدد رسیده بود. محمود درویش از شاعران مطرح جهانی است که بیش از ۱۰ جایزه منطقه‌ای و جهانی دریافت کرده و با روشنفکران، شاعران و نویسندگان بسیاری مانند ژاک دریدا، حسنین هیکل، پیِر بوردیو و نزار قبانی همکار بوده است.

سخن مترجم

محمود درویش، که سرودن را از سال‌های نوجوانی آغاز کرد، کوشید با بهره گیری از نمودها، نماد‌ها و اسطوره‌های سامی، یونانی و باستانی وجهه‌ای جهانی به شعر مقاومت دهد. زن، معشوق و میهن در شعر او گاه یکی می‌شوند و او محبوب خویش را در هیئتِ وطنی می‌بیند که ازدست رفته است.

از ویژگی‌های شعر درویش می‌توان به روح حماسی، بهره گیری از موسیقیِ درونی، بهره گیری از اسطوره و بهره گیری از طبیعت (به مثابه یکی از آبشخور‌های رمانتیسم) اشاره کرد. محمود درویش سال ۱۳۷۵ خورشیدی به فلسطین بازگشت و تا پایان عمر آنجا زیست، اما مرگش در بیمارستانی در آمریکا رخ داد. درنظر بسیاری از ناقدان، محمود درویش شایسته‌ترین فرد برای دریافتِ نوبل ادبی در جهان عرب بود. او شهیرترین شاعر مقاومت است و شعرش نماد مبارزه و دربردارنده تاریخ ایستادگی در فلسطین است.

او، در دو ساحتِ شعر و نثر، بیش از سی اثر ادبی پدید آورد و صدای خاموشان و بی صدایان بود. سال ۱۳۸۹، شورای شهر پاریس، میدانی را در کوی مالاکویی، منطقه شش پاریس، به نام او کرد و موزه‌ای در فلسطین به نام وی راه اندازی شد.
درویش، این واژه باستانِ پارسی که نام بزرگ محمود بود، گویی با سرشت و سرنوشتش پیوند خورده بود: او عمری را درویش زندگی کرده بود، اما محمود از دنیا رفت: عاشَ درویشا و ماتَ محمودا!

شعری از درویش‌

ای عشق!
در جنگ با تو
جز شکست، هدفی نداریم!
پیروز باش که تنها تو برنده‌ای
ای پیروزمند!
و سرود ستایش را از زبانِ قربانیانت بشنو
پیروز باش،‌ای عشق!
و به آغوشِ ما شکست خوردگان بازگرد!

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->